TECHNICZNA EWOLUCJA RÓWNOLEGŁA
NATURALNY BURSZTYN UZYSKANY W SZTUCZNY SPOSÓB
SKĄD SIĘ BIERZE POPYT NA MIESZKANIA – KOVID – MŁODZI BŁAGAM OSTROŻNIE
DEPRESJA UBOCZNY SKUTEK KOVIDA
TO JUŻ NIE TEORIA SPISKOWA – TO FAKTYCZNY SPISEK
ROZRUCH W EUROPIE Z POWODU KOVIDA
KOVID – CZYLI ZABAWA W NIESKOŃCZONOŚĆ
JESZCZE JEDNA Z PRAWD O KOVIDZIE
TELEPATYCZNIE W DEPRESJĘ – KTO NAS W NIĄ WPĘDZA ?
REGENERACJA PŁUC PO POHP – CZY TO MOŻLIWE ?
OWCE BEZ PASTERZA 1 – WSPÓLNOTA CHRZEŚCIJAŃSKA PUŁAWSKA
OWCE BEZ PASTERZA 2 – WSPÓLNOTA CHRZEŚCIJAŃSKA PUŁAWSKA
WSPÓLNOTA CHRZEŚCIJAŃSKA PUŁAWSKA – DOKTOR SOLFERIUS
NIEMCY CHCĄ ZREZYGNOWAĆ Z BOMBY JĄDROWEJ NA SWOIM TERYTORIUM
RODEM Z PRL-u – WYKORZYSTYWANIE NASZEJ LUDZKIEJ NAIWNOŚCI
DOSTĘP DO GRANICY BĘDĄ MIELI W PRAKTYCE TYLKO DZIENNIKARZE TVP
MAZOWIECKI PRZED KAMERAMI - ( w podtekście „telepatia” )
SŁUŻBY SPECJALNE – czy posługują się tym zjawiskiem
PRAWDZIWE PRZYCZYNY SYTUACJI NA BIAŁORUSI
CZY GROZI NAM WYJŚCIE Z UNII EUROPEJSKIEJ ?
PRZYPOMNIENIE – TROCHĘ HISTORII – KUKLIŃSKI – o mnie także
Liście klonu poryte są jakby słodkim przeźroczystym lukrem.
Alkohol robi się c cukru. Wpadłem na pomysł aby w bardzo niekonwencjonalny sposób wytworzyć z tego alkohol.
Włóżmy liście rosnące na drzewie w torebkę foliową. Spowoduje to po ogrzaniu promieniami słońca parowanie. W torebce zbierze się woda. Dodajmy woda z cukrem.
Teraz podajmy to działaniu drożdży. Uzyskamy bardzo słaby w stężeniu alkohol. Teraz poddajmy to destylacji ale nie klasycznie, czyli mocnym podgrzewaniu a stwórzmy podciśnienie. To spowoduje że temperatura parowania będzie niższą.
Chodzi o to aby uzyskać parowanie w warunkach prawie naturalnych, po podgrzaniu tego promieniami słońca. W ten sposób pozyskany produkt będzie miał zupełnie inny smak niż klasyczny.
Myślę że to może być dość drogie. Polecam takie nie konwencjonalne działania.
Ponadto drożdże można wykorzystać te naturalne znajdujące się w przyrodzie.
Mówi się, że łąka to apteka. Zatem można podobnie zadziałać na roślinność łąkową. Oczywistym jest że proces będzie bardziej pracochłonny z uwagi na ilość cukru zawartego w takiej roślinności.
Procesy starzenia. Wiski poddaje się leżakowaniu w dębowych beczkach. Czy możne przyśpieszyć taki proces bez szkody dla jakości trunku ?
Wpadłem na kilka pomysłów które mogą pomóc w tym temacie.
Pierwszy z nich to „wędzenie” alkoholu.
Chodzi o to aby napowietrzać taki alkohol dymem z drewna dębu, być może i jego liśćmi.
Należy to czynić jak natlenianie wody w akwarium
W drogich restauracjach, tych wyjątkowo dbających o smak i jakość produktów stosuje się do gotowania ultradźwięki. Powoduje to uzyskanie głębi smaku bez potrzeby mocnego podgrzewania, które powoduje jego utratę. Tylko nie liczni z nas wiedzieli, że tak się postępuje w wysokojakościowych restauracjach. Gdyby tak użyć ultradźwięki do starzenia się alkoholu.
Aby czytelniku pobudzić twoją wyobraźnię poniżej masz linki do artykułów wyjaśniających jak powstaje galareta winna i dlaczego mimo takiej samej mocy procentowej jest ona w skutkach na organizm bardziej „mocną”. Masz tu również link to opisu skonstruowania małej jak ją nazwałem towarzyskiej destylarki która powoduje destylowanie z puszki piwa. Może być nawet przeterminowanego. To będzie coś w rodzaju wiski. Początkowy proces jej produkcji jest identyczny z procesem produkcji piwa.
NAJCIEKAWSZE JEST TO ŻE CZYNISZ TO W PEŁNI LEGALNIE. KUPUJĄC PIWO ZAPŁACONA ZOSTAŁA JUŻ AKCYZA. UZYSKUJESZ PRAKTYCZNIE TYLE SAMO ALKOHOLU. TYLE SAMO BO WPRAWDZIE BĘDZIE GO MNIEJ ALE ZA TO BĘDZIE BARDZIEJ STĘŻONY. BILANS WYJDZIE NA ZERO.
CDN
RDAGJĄCY STRONĘ IRENEUSZ BORYCKI